Kursai

Registracija

Kursai:



Pradedančiųjų lygmens programa

  • 1 pamoka.
    Trumpa viso kurso apžvalga, tikslai. Peiliai, jų tipai, peilių priežiūra, jų galandinimas. Daržovių pjaustymas, pjūviai, panaudojimas. Padažai ir jų tipai. Bazinių padažų gamyba: Bešamelis, Mornay. Majonezas, Tartar. Olandiškas, Bearnaise. Kaulų bazė padažams.
  • 2 pamoka.
    Sultinių ir sriubų virimo principai. Sviestas. Skaidrūs sultiniai: vištienos, jautienos. Klasikinės trintos sriubos : Vichyssoise, Creme du Barry. Fumet. Sviestas, sviesto padažai. Beurre compose: ančiuvių, Kolbero, Maitre d’hotel, vyno pirklio.
  • 3 pamoka.
    Diena kai mokysimės naudotis ketiniais puodais. Troškiniai, kaip ir su kuo. Čia svarbiausia – gamybos principas, o mėsa gali būti bet kokia. Garnyrai. Paprasčiausiai padaroma nepaprasčiausia duona.
  • 4 pamoka.
    Viskas apie mėsos kepimą, mėsos kepimą lauke. Jautiena, kiauliena. Kaip paruošti mėsą, marinuoti, kepti. Garnyrai, greiti padažai. Sous vide technikos.
  • 5 pamoka.
    Paukštiena. Antiena, vištiena. Kaip paruošti kepimui, įvairūs gamybos būdai. Vištienos Ballotine (nukaulinta įdaryta višta, antis). Nukaulinimo technika. Garnyrai, padažai. Sous vide technikos.
  • 6 pamoka.
    Žuvis. Sūdymas, marinavimas, paruošimas gamybai. Kepimas, kepimas druskoje, orkaitėje, kepimas ant grilio. Gravlax lašiša ir t.t. Garnyrai, padažai. Sous vide technikos.
  • 7 pamoka.
    Kiaušiniai. Kiaušinių paruošimo būdai. Omletai: klasikinis, kaimiškas. Blynai: lietiniai, biskvitiniai, souffle lietiniai, amerikiniai. Souffle: sūrio, šokoladinis.
  • 8 pamoka.
    Konditerinis įvadas. Plikyta tešla. Trapi tešla. Sluoksniuota tešla. Tartai (saldūs ir sūrūs), gužerai, plikyti sausainiai ir t.t
  • 9 pamoka.
    Ledų tipai: ledai, semifredo, šerbetas, sorbetas, granita. Saldūs padažai. Tradiciniai desertai: Creme brulee, Panna cotta, šokoladinis fondantas.
  • 10 pamoka.
    Baigamoji pamoka, skirta bendros vakarienės ruošimui, į kurią kiekvienas dalyvis gali atsivesti antrąją pusę arba draugą/draugę (į vakarienės dalį). Šio užsiėmimo metu bus įteikti kurso baigimo diplomai bei kartu gaminamos vaišės. Užsiėmimas vyks 5 valandas, iš kurių 3 valandas vyks vaišių ruoša ir 2 valandas vakarienė (3-4 patiekalai su vynais, priderintais prie patiekalų).

55 receptų programa

  • 1 pamoka.
    Spaghetti carbonara – Angliadegių makaronai
    Salmorejo – Kordobos šaltsriubė
    Croquetas de Jamon – Kumpio kroketai
    Prancūziška svogūnų sriuba
    Focaccia – Plokščia itališka duona
    Pizza al taglio – Romos pica
  • 2 pamoka.
    Gambas al ajillo – Krevetės su česnakais
    Gazpacho – Pomidorų šaltsriubė
    Ratatouille – Daržovių troškinys
    Avies koja su mėtų padažu
    Vaisinė šaltsriubė
  • 3 pamoka.
    Tortilla de patatas – Ispaniškas bulvių omletas
    Saltimbocca alla Romana – Veršienos suktinukai
    Gnocchi Parisienne – Paryžietiški virtinukai
    Balandėliai
    Waterzooi viščiukas – Viščiukas belgiškai
    Kaiserschmarrn – Kaizerio blynai
  • 4 pamoka.
    Cassoulet – Klasikinis prancūziškas pupelių troškinys
    Confit de canard – Ančių taukuose virta anties šlaunelė
    Raviolo al uovo – Raviolis įdarytas rikotos kremu bei kiaušinio tryniu
    Gnudi – Itališki rikotos virtinukai su karamelizuotu sviestu ir šalavijais
    Pho Bo – Vietnamietiška jautienos sriuba
  • 5 pamoka.
    Vitello tonnato – Veršiena tuno padaže
    Kijevo kotletas su svieste troškintomis morkomis
    Pasta all’Amatriciana – Makaronai pomidorų padaže romietiškai
    Troškinti kopūstai su antiena
    Steak Tartare – Jautienos kapotinis
  • 6 pamoka.
    Rizotas su burokėliai ir gorgonzolos sūriu
    Arancini – Įdaryti ryžių kukuliai
    Fish and chips – Britų gatvės maistas
    Grilled cheese – Keptas sūrio sumuštinis
    Jerk chicken – Viščiukas jamaikietiškai
    Bao – Garuose virtos kiniškos bandelės
  • 7 pamoka.
    Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis su krevetėmis
    Ceviche con leche de tigre – Žuvis perujietiškai su tigrės pienu
    Wiener Schnitzel mit Kartoffelsalat – Vienos šnicelis su bulvių salotomis
    Escalivada – Katalonietiškas keptų daržovių užkandis
    Guliašas su manų virtinukais
    Lašišos sriuba
  • 8 pamoka.
    Keptas viščiukas su peletrūnais ir daržovėmis
    Tajine – Marokietiškas troškinys su aviena ir kuskusu
    Jautienos žandai burgundijos stiliumi su bulvių gratinu
    Sūdytos citrinos
    Lasagna – Lazanija
  • 9 pamoka.
    BBQ pulled pork – Plėšyta kiauliena
    Brioche bandelės
    Cannelloni alla ricotta – Makaronai vamzdeliai įdaryti rikotos sūriu
    Piemenėlių pyragas
    Cacio e pepe – Tradiciniai Romos makaronai
  • 10 pamoka.
    Risotto – Rizotas su smidrais ir krevetėmis
    Bouillabaisse – Marselio žuvienė
    Befstrogenas – Klasikinis sovietmečio patiekalas
    Tarte tatin – Prancūziškas obuolių pyragas
    Gnocchi – Itališki bulvių virtinukai

Kulinarijos kursai Profesionalams ir mėgėjams

Liutauro Čepracko kulinarijos akademija kviečia į 7-10 savaičių kulinarijos kursus mėgstantiems gaminti ir būsimies profesionalams

Siūlome keturias programas:

PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO
PAŽENGUSIŲJŲ LYGMUO
PASAULIO VIRTUVĖS
55 RECEPTAI – IŠ VISUR IR APIE VISKĄ

Laikas: 2020 m. vasario – balandžio mėn.
Užsiėmimo trukmė: 3-3,5 val.
Dalyvių skaičius: iki 10 dalyvių

Vieta: Gastronomika, T. Ševčenkos g. 16i, Vilnius

Išankstinė registracija ir informacija: kursai@gastronomika.lt arba 869937770

Registracija


PRADEDANČIŲJŲ LYGMUO


55 RECEPTAI - IŠ VISUR IR APIE VISKĄ